Educatieve ondersteuning

Nadat leerkrachten feedback hebben gehad op basis van de observatie, ontstaat vaak als vanzelf de behoefte om met die feedback aan de slag te gaan. Kapablo biedt daarvoor diverse mogelijkheden aan:
 

E-learningmodule (standaard)

In de online tool zit voor elke gebruiker een E-learningmodule: relevante artikelen, literatuurverwijzingen en filmpjes worden per domein of onderwerp aangeboden, zodat de gebruiker met concrete voorbeelden van good practice aan de slag kan. Deze E-learning modules zijn volledig afgestemd op de specifieke rol die de gebruiker heeft: de leerkracht ziet vooral veel praktische informatie voor in de klas, de schoolleider krijgt meer ondersteuning op het gebied van observaties, onderbouwing en gespreksvoering.
 

Gebruikersgroep (standaard)

Elke organisatie die gebruik maakt van Kapablo wordt automatisch lid van de gebruikersgroep. Deze groep ontvangt onder andere vier keer per jaar een nieuwsbrief met interessante nieuwtjes rondom de ontwikkeling van Kapablo en onderwijs in het algemeen. Daarnaast organiseert Kapablo jaarlijkse gebruikersbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten staan natuurlijk in het teken van ontmoeting en het delen van gebruikerservaringen, maar er is ook altijd een verdieping op een onderwerp dat gerelateerd is aan Kapablo. U kunt zelf natuurlijk ook onderwerpen inbrengen of aanvragen. 
 

Kapablo Academy

Verder biedt Kapablo een scala aan trainingen, die gerelateerd zijn aan het instrument. Er zijn verdiepende trainingen voor leerkrachten, docenten en pedagogisch medewerkers, maar ook voor schoolleiders en HRM-medewerkers. Bekijk het hele overzicht van trainingen hier. Medewerkers kunnen zich individueel inschrijven op trainingsmiddagen, die op verschillende locaties in het land verzorgd worden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een incompany training te laten verzorgen door ons. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor zover mogelijk en relevant zijn al onze trainingen gecertificeerd voor beroepsregisters (CRKBO, schoolleidersregister, lerarenregister).
 

Overzicht cursussen

Haal meer uit Kapablo met data-analyse
Extra observatortrainingen, zowel individueel als groepsgewijs
Teamintroductie (presentatie voor leerkrachten)
Observeren in de kleuterklas, een vak apart!
Directietraining "Een doelgericht feedbackgesprek"

Leerkrachttrainingen* (zowel incompany als op inschrijving)
Effectief instructie geven
Feedback om te leren
Activerende didactiek
Peer teaching en coaching
Autonomie geven kun je leren
Expliciet aanleren van leer- en denkstrategieën
 

Meer maatwerk gewenst?

Bespreek het eens met ons. We vinden samen vast een passende oplossing.